Ανακοινώσεις, Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός με έργα Μανώλη Καλομοίρη

Με αφορμή την επέτειο των 140 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του (14 Δεκεμβρίου 1883), το Εθνικό Ωδείο οργανώνει εσωτερικό διαγωνισμό – ακρόαση με έργα Μανώλη Καλομοίρη, με σκοπό την επιλογή των σπουδαστών που θα κληθούν να πλαισιώσουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στο συνθέτη.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ταλαντούχους σπουδαστές κάθε ηλικίας, από μικρές τάξεις μέχρι και τελειόφοιτους αλλά και πρόσφατους απόφοιτους του Εθνικού Ωδείου και των Παραρτημάτων του.
Ο διαγωνισμός – ακρόαση θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 13.00 στο κεντρικό ίδρυμα του Εθνικού Ωδείου, Μάγερ 18, Πλ. Βάθη.
Η εκδήλωση που προγραμματίζεται να γίνει το Φεβρουάριο σε κεντρική αίθουσα συναυλιών, θα έχει το χαρακτήρα μουσικού αναλογίου με την ευγενή συνεργασία της Μάγδας Μαυρογιάννη.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει η Χαρά Καλομοίρη, εγγονή του συνθέτη και Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου.
Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με 1 ή 2 έργα με ανώτατη διάρκεια τα 8 λεπτά.
Οι καθηγητές των προτεινόμενων σπουδαστών καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών τους μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.
Για τις παρτιτούρες των έργων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το Σύλλογο «Μανώλης Καλομοίρης» (email: kalomiris.society@gmail.com) που λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 16.00 ως τις 20.00 με υπεύθυνο το Δημήτρη Διαμαντάκο.
Ειδικά για τους σπουδαστές μονωδίας θα πρέπει να μεριμνήσουν κατά την ακρόαση να έχουν μαζί τους συνοδό στο πιάνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφόσον επιλεγούν για την εκδήλωση θα έχουν αναγκαστικά τον ίδιο συνοδό, καθώς το ωδείο μπορεί να διαθέσει κάποιο συγκεκριμένο συνοδό για όλους τους συμμετέχοντες τραγουδιστές.
Οι τυχόν συμμετοχές με έργα μουσικής δωματίου θα κριθούν στο σύνολό τους και θα παραμείνουν με την ίδια σύσταση εφόσον επιλεγούν για τη συναυλία.
ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Μάγερ 18, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ, ΑΘΗΝΑ
Δηλώσεις συμμετοχής επίσης στο: ethnikoodeio1926@gmail.com και στα τηλέφωνα: 210-5233 175, 210-5248 304