Ανακοινώσεις, Άρθρα, Διαγωνισμοί

Ακροάσεις Camerata Junior

H Camerata Junior προκηρύσσει ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών που θα πλαισιώσουν το παιδικό και το νεανικό της τμήμα στα όργανα: Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο.

Ο Σύλλογος “Οι Φίλοι της Μουσικής” θα πραγματοποιήσει ακροάσεις στις 27 Ιουνίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την επιλογή νέων μελών της Camerata Junior. Βασική υποχρέωση των μελών της Ορχήστρας είναι να παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματα-δοκιμές του τμήματός τους που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο Μέγαρο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χαλιάσα. 

Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 21 Ιουνίου με όλα τους τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, όργανο, επίπεδο σπουδών-Ωδείο, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα, mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση sfm@megaron.gr

Ρεπερτόριο ακροάσεων

Παιδικό τμήμα (έως 15 ετών)

Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε έργα επιλογής τους επιπέδου τουλάχιστον Γ’ Κατωτέρας και σε μία εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista)

Νεανικό τμήμα 

Οι υποψήφιοι θα συνοδεύονται στην ακρόαση από πιανίστα επιλογής τους. 

Θα εξετασθούν σε μία εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista) και στα εξής έργα:

Βιολιά(έως 24 ετών):  ένα έργο επιλογής του υποψηφίου & την έκθεση από το 1ο μέρος ενός κοντσέρτου του W. A. Mozart.  

Βιόλες (έως 24 ετών):  ένα έργο επιλογής του υποψηφίου & την έκθεση από το 1ο μέρος ενός κοντσέρτου Stamitzή Hofmeister.

Βιολοντσέλα (έως 26 ετών):  ένα έργο επιλογής του υποψηφίου & την έκθεση από το 1ο μέρος ενός κοντσέρτου του J. Haydn.

Κοντραμπάσα (έως 28 ετών):  ένα έργο επιλογής του υποψηφίου.