Γιώργος Καράτσαλος

Κιθάρα, Μουσικά Σύνολα Κιθάρας

Σπουδές

  • Δίπλωμα Κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Βραβείο, τάξη Β. Μπουντούνη, Εθνικό Ωδείο Αθηνών (2007).
  • Πτυχίο Κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη Β. Μπουντούνη, Εθνικό Ωδείο Αθηνών (2002).

Σεμινάρια-Επιμόρφωση

  • Κιθάρας με τους G. Reihenbach, R. Balkanski, M. Bruschi, M. Escarpa, R. Gallen και Γ. Μπεχλιβάνογλου.

Βραβεία

  • Α΄ Βραβείο «Πανελλήνιοι Μουσικοί Αγώνες», Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Καλλιτεχνική προϋπηρεσία

Συναυλίες ως σολίστ κιθάρας, ως μέλος της ορχήστρα «Οι Κιθαριστές».

Γνωστικό αντικείμενο

Κιθάρα, μουσικά σύνολα κιθάρας

Έναρξη διδασκαλίας στο ωδείο: 2006

 

Ο Γιώργος Καράτσαλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές στην κλασική κιθάρα, τάξη Τάνιας Κακλή, στο Ωδείο Μουσική Παιδεία στον Πειραιά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, τάξη Βαγγέλη Μπουντούνη, απ’ όπου έλαβε Πτυχίο Κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί (2002) και Δίπλωμα Κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Βραβείο (2007).

Σε ηλικία 16 ετών βραβεύτηκε με το Α΄ Βραβείο στον σχολικό διαγωνισμό «Πανελλήνιοι Μουσικοί Αγώνες» του Υπουργείου Παιδείας. Έχει παρακολουθήσει masterclasses και διαλέξεις κιθάρας με τους G. Reihenbach, R. Balkanski, M. Bruschi, M. Escarpa, R. Gallen και Γ. Μπεχλιβάνογλου, στα οποία και διακρίθηκε.

Από το 2004 συμμετέχει στην ορχήστρα «Οι Κιθαριστές» του Β. Μπουντούνη λαμβάνοντας μέρος, μεταξύ άλλων, σε συναυλίες στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο θέατρο Παλλάς. Με την ίδια ορχήστρα συμμετείχε στην ηχογράφηση 100 Κιθάρες (2004) και Histoir de un amor (2007).

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στην Τήνο, στη Σαντορίνη, στη Βέροια, στα Βριλήσσια και στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», με σημαντικότερη τη συνεργασία του με το Νίκο Μαμαγκάκη στη Σαντορίνη το 2007 υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και την υποστήριξη του Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Θήρας. Επίσης έχει ηχογραφήσει για λογαριασμό του Δήμου Μοσχάτου και συνεργάστηκε με τη Ναταλία Ρασσούλη στο χώρο του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού με εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αττικής (2012 – 2013) και στην ΕΡΤ τον Ιούλιο του 2013.

Από το 2006 διδάσκει κιθάρα και είναι υπεύθυνος των μουσικών συνόλων κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων.