Τριαντάφυλλος Λούκας

Τριαντάφυλλος Λούκας

Βιολί, Μουσική Δωματίου, Πρίμα Βίστα.

7 έτη

Σπουδές

  • Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό Άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης, τάξη Κώστα Καβάκου, Εθνικό Ωδείο Αθηνών (2006).

Σεμινάρια

  • Βιολιού με Peter Shaeppard Skaerved, Λεωνίδας Καβάκος.

Βραβεία

  • Έπαινος Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού, Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη» (2003)
  • Β΄ Βραβείο στην Ανώτερη κατηγορία, Πανελλήνιος διαγωνισμός «Ταλέντα-Βραβεία Φίλωνα» (2005).

Καλλιτεχνική προϋπηρεσία

Συναυλίες με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παιδικό τμήμα Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ , Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, συναυλίες μουσικής δωματίου.

Γνωστικό αντικείμενο

Βιολί, Μουσική Δωματίου, Prima Vista

Έναρξη-χρόνια διδασκαλίας στο ωδείο: 2013

 

Ο Τριαντάφυλλος Λούκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού με τον πατέρα του, Κώστα Λούκα. Τελείωσε τις πουδές του στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη βιολιού του Κώστα Καβάκου με Άριστα παμψηφεί, Α΄ βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης (2006). Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές αίθουσες της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του παιδικού τμήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συναυλίες της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ , της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, της Μαθητικής Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών καθώς και σε άλλα μουσικά σύνολα.

Επίσης έχει τιμηθεί με Έπαινο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού το 2003 που διοργανώνει η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «Τέχνη», ενώ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ταλέντα-Βραβεία Φίλωνα» 2005 έλαβε το Β΄ Βραβείο στην Ανώτερη κατηγορία. Μετά από επιτυχείς εξετάσεις προσελήφθη στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως έκτακτος μουσικός και συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2005 στις συναυλίες της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Κίνα). Από το Μάιο του 2015 κατέχει τη θέση του μόνιμου κορυφαίου Α΄ στα Β΄ Βιολιά της ορχήστρας. Διδάσκει βιολί, μουσική δωματίου και πρίμα βίστα στο Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων , καθώς επίσης διδάσκει στη Μουσική Ακαδημία της ΚΟΑ από το 2016.

Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων

Το Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων ιδρύθηκε από την πιανίστα Ασπασία Φασουλά το 1976 κατόπιν παρότρυνσης της αείμνηστης καθηγήτριάς της Κρινώς Καλομοίρη. Έκτοτε ακολουθεί με συνέπεια τις αρχές του συνθέτη, ακαδημαϊκού και ιδρυτή του Εθνικού Ωδείου…περισσότερα

Επικοινωνία

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Αναλήψεως 7, 15235 Βριλήσσια (πλατεία Αναλήψεως)
τηλ.: 210-8032212
φαξ: 210-8033326
email: info@ncv.gr

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn