Μαρία Αλεξίου, MSc

Μαρία Αλεξίου, MSc

Πιάνο, συνοδεία μουσικών συνόλων

18 έτη

Σπουδές

  • Δεξιοτεχνία Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί, τάξη Ασπασίας Φασουλά, Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων (2006).
  • Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί, τάξη Ασπασίας Φασουλά, Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων (2002).

Σεμινάρια

  • Πιάνου με την Έλενα Μουζάλα.

Καλλιτεχνική προϋπηρεσία

Συναυλίες ως σολίστ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου.

Γνωστικό αντικείμενο

Πιάνο, συνοδεία μουσικών συνόλων

Έναρξη-χρόνια διδασκαλίας στο ωδείο: 2002

Η Μαρία Αλεξίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Βριλησσίων στην τάξη του καθηγητή κου Χρήστου Πουρή και συνέχισε τις σπουδές της με τη Διευθύντρια του Ωδείου κα Ασπασία Φασουλά. Έλαβε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί (2002) και συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην τάξη της Δεξιοτεχνίας και του Διπλώματος.

Επίσης, είναι απόφοιτη του τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας & Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες του ιδίου ιδρύματος.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας και διδασκαλίας πιάνου, μουσικολογίας καθώς και σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων, δημόσιας διοίκησης και management. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες ως σολίστ πιάνου και ως μέλος σε σύνολα μουσικής δωματίου.

Από το 2002 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Βριλησσίων. Είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Εθνικού Ωδείου.

Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων

Το Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων ιδρύθηκε από την πιανίστα Ασπασία Φασουλά το 1976 κατόπιν παρότρυνσης της αείμνηστης καθηγήτριάς της Κρινώς Καλομοίρη. Έκτοτε ακολουθεί με συνέπεια τις αρχές του συνθέτη, ακαδημαϊκού και ιδρυτή του Εθνικού Ωδείου…περισσότερα

Επικοινωνία

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Αναλήψεως 7, 15235 Βριλήσσια (πλατεία Αναλήψεως)
τηλ.: 210-8032212
φαξ: 210-8033326
email: info@ncv.gr

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn